Właściwości herbaty czerwonej

Data: 7 czerwca '17

Herbata czerwona to jedna z wielu typów dostępnych herbat. Podobnie jak herbata zielona, cieszy się coraz większą popularnością i zyskuje coraz więcej zwolenników, choć nie ma co ukrywać, że wśród herbat prym wiedzie herbata czarna. Herbata czerwona to liczne niezwykłe wartości. Herbata czerwona pomaga podczas redukcji tkanki tłuszczowej, oczyszcza organizm, pobudza procesy trawienne, reguluje przemianę materii, skutecznie walczy z nadwagą oraz wspomaga pracę wątroby obniża poziom cholesterolu i wzmacnia organizm.



Pnadto: rozgrzewa, nieznacznie obniża poziom alkoholu…

Pnadto: rozgrzewa, nieznacznie obniża poziom alkoholu we krwi, przywraca jasność umysłu, wpływa na dobre samopoczucie oraz pomaga przy stanach depresyjnych i ma właściwości przeciw utleniające. Jej parzenie wygląda podobnie jak w przypadku herbaty czarnej.

By uzyskać najsmaczniejszy napar należy…

By uzyskać najsmaczniejszy napar należy na jedną filiżankę wsypać niepełną łyżeczkę liści, zalać to wodą o temperaturze 95 stopni i pozostawić na 3 minuty. Te same liście czerwonej herbaty można parzyć nawet trzykrotnie. Zatem jest nie tylko zdrowa ale i wydajna. Dlatego warto kupić herbatę bardzo dobrej jakości, w sklepie z herbatami. Najlepszym wyborem jest herbata liściasta, dostępna jest w prawie każdym herbacianym sklepie.

Informacje o jak parzyć herbatę autor czerpał ze strony aromatycznafilizanka.pl

Odpowiedz

Odpowiedz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>